20.06

Kia представила абсолютно новий компактний кросовер Seltos

Модельний ряд Kia офіційно поповнився новою глобальною моделлю. Нею став орієнтований на молоду аудиторію компактний кросовер Seltos. Покупцям авто запропонує нестандартний динамічний дизайн, оснащення з акцентом на мультимедійні можливості і великий набір систем безпеки.

Компактний кросовер Kia Seltos – це абсолютно нова дизайнерська лексика з акцентом на спортивність, високі технології, багато з яких Kia вперше застосовує в своїх компактних SUV, один з найбільш просторих у класі інтер'єрів, а також вражаючий комплект систем безпеки. У рух автомобіль приводиться бензиновими і дизельними моторами сімейства Smartstream.

Окрім самобутнього вигляду і багатого оснащення, Seltos приверне увагу потенційних власників оптимальним співвідношенням ціни і споживчих якостей.


ЕКСТЕР'ЄР


Kia Seltos відрізняється від конкурентів поєднанням нестандартного спортивного вигляду, просторого інтер'єру і все це в акуратному компактному кузові.

Рішучі прямі лінії, нова і в той же час однозначно пізнавана решітка радіатора Tiger Nose, подовжений капот і лінія бічних вікон, що піднімається в напрямку задньої стійки – все це створює враження динамічного і стильного авто.


Справжньою окрасою Seltos є повністю світлодіодна оптика, причому мова йде не тільки про звичні денні ходові вогні і задню оптику, але і фари головного світла, а також протитуманні фари.

Колекція колісних дисків включає три варіанти діаметром 16, 17 і 18 дюймів.


ІНТЕР'ЄР


Кросовер Seltos отримав повністю новий дизайн інтер'єру, в якому застосовані не тільки свіжі стилістичні рішення, але і оздоблювальні матеріали вищої за мірками даного класу якості.


Автомобіль отримав нову мультимедійну систему з HD-дисплеєм діагоналлю 10,25 дюйма, систему амбієнтного підсвічування салону, опційний 8-дюймовий проекційний дисплей, а також аудіосистему Bose з вісьмома динаміками. Як ми повідомляли раніше, окрім звичної можливості синхронізувати мультимедіа зі смартфоном за допомогою Android Auto і Apple Car Play, власники також отримають доступ до системи UVO CONNECT, здатної в режимі реального часу постачати водієві інформацію про трафік, прогноз погоди, ціни на паливо, парковки і її вартість, визначні пам'ятки і багато іншого.


ДВИГУНИ І ТРАНСМІСІЇ


Новинка оснащується двигунами третього покоління, що належать до сімейства Smartstream. Покупцям запропонують турбований 177-сильний бензиновий мотор з робочим об'ємом 1,6 літра, 2-літровий "атмосферник", що видає 149 к.с., а також 136-сильний турбодизель (також з робочим об'ємом 1,6 літра).


Що стосується трансмісій, то в залежності від ринку і типу двигуна, будуть доступні 7-ступінчаста роботизована КПП DCT з двома зчепленнями, класичний 6-ступінчастий "автомат" або ж варіатор.


БЕЗПЕКА


Як і інші моделі Kia актуального покоління, кузов Seltos виконаний з широким застосуванням високоміцних сталей і структурних клеїв. Стандартне оснащення включає 6 подушок безпеки, антиблокувальну систему в комбінації з системою розподілу гальмівних зусиль, систему динамічної електронної стабілізації з трекшн-контролем. У повсякденній їзді власникам знадобляться система допомоги під час старту на схилі, а також передній і задній парктронік.


ВИРОБНИЦТВО ТА ПРОДАЖІ


Kia Seltos вироблятимуть на двох заводах в Кореї та Індії, при цьому перші продажі на глобальних ринках стартують у другій половині 2019 року. Терміни появи автомобіля в Україні на даний момент знаходяться на стадії узгодження.