15.02

Найочікуваніша прем’єра цієї зими – зустрічайте EQC в Україні!

Генеральне представництво Mercedes-Benz в Україні, компанія «АвтоКапітал», (структурний підрозділ УкрАВТО), повідомляє про надходження в офіційну дилерську мережу електричного кросовера EQC.
 
Прем’єру в Україні нової електричної моделі EQС очікували з нетерпінням чи не усі поціновувачі бренду Mercedes-Benz – відтепер в обраних салонах офіційної дилерської мережі усі бажаючі матимуть змогу особисто познаймитись з новинкою та переконатися у всіх її перевагах. Завдяки своєму чуттєвому дизайну з характерними для бренду колірними акцентами як зовні, так і всередині, EQC є піонером авангардної електроестетики та законодавцем трендів. Протяжна лінія даху, дизайн скління з заниженою бортовою лінією і занижений – в дусі купе – дах у задній частині кузова дозволяють візуально класифікувати його як золоту середину між SUV та SUV-купе.

EQC – це справжній Mercedes-Benz. Це зумовлено, перш за все, такими його класичними перевагами, як якість, безпека та комфорт. Висока динаміка забезпечується завдяки двом електродвигунам (на передній і задній осях) сумарною потужністю 408 к.с. (300 кВт), а також завдяки інтелектуальній експлуатаційній стратегії для забезпечення значного запасу ходу на електротязі.

EQC комплектується абсолютно новою системою приводу, де на передній і задній осях застосовується по компактному електричному силовому агрегату (eATS). Таким чином, EQC володіє ходовими якостями автомобіля з повним приводом. З метою зниження споживання електроенергії та підвищення динаміки електричні силові агрегати (eATS) отримали різну конфігурацію: передній електродвигун налаштовано на діапазон навантажень від низьких до середніх, тобто на оптимальну економічність, в той час як задній – забезпечує динаміку. Разом вони передають потужність в 300 кВт, а їх сумарний максимальний крутний момент становить 760 Нм. Літій-іонний акумулятор забезпечує автомобіль запасом енергії в 80 кВт*г (згідно WLTP). Витрата енергії та запас ходу, як у випадку автомобілів із ДВЗ, так і у випадку електромобілів, залежить від стилю водіння. В економному режимі запас ходу на одному заряді складатиме до 417 км. Автомобіль EQC надає водієві підтримку, пропонуючи п'ять режимів руху з різною характеристикою: COMFORT («Комфорт»), ECO («Еко»), MAX RANGE («Максимальний запас ходу»), SPORT («Спорт») та індивідуально налаштовуваний режим.

EQC серійно комплектується бортовим зарядним пристроєм з рідинним охолодженням (On-Board-Lader, OBL), потужністю 11 кВт, що дозволить його заряджати від мережі змінного струму – в домашніх умовах і на громадських зарядних станціях. Зарядка від настінного зарядного пристрою Mercedes-Benz здійснюється майже в три рази швидше, ніж від побутової розетки. А ще швидше йде зарядка постійним струмом (у випадку EQC це реалізовано на серійній основі) – наприклад, через CCS (Combined Charging Systems – Комбіновані зарядні системи). Залежно від стану заряду автомобіль EQC на відповідній зарядній станції буде заряджатися з максимальною потужністю до 110 кВт. Час зарядки з 10 до 80% складе в цьому випадку до 40 хвилин.

Автомобіль EQC отримав передову мультимедійну систему MBUX (Mercedes-Benz User Experience), доповнену масою спеціально розробленого контенту для лінійки автомобілів EQ, такого як, наприклад, індикація запасу ходу, рівня заряду і потоку енергії. Через систему MBUX можна також керувати оптимізованими під EQ навігацією, режимами руху, налаштовувати струм зарядки і час відправлення. Дисплей системи MBUX містить спеціальну «плитку» EQ, на якій зібрано безліч функціональних можливостей. Традиційно для MBUX доступне голосове управління, спеціально адаптоване для версії EQ, що полегшує керування автомобілем.

Вартість Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC складає від 54 324 євро (1 836 754 грн. станом на 12.02.2021 року)