12.01

"Гіперперсоналізований досвід користувача" – Mercedes-Benz на виставці CES 2024 демонструє передові технології та інноваційні досягення.

  • Віртуальний асистент MBUX на базі штучного інтелекту трансформує інтерфейс користувача та робить можливою взаємодію із ним, подібну до людської. 
  • Архітектура нової операційної системи MB.OS забезпечує потужну 3D-графіку та розширене портфоліо застосунків 
  • Дві революційні співпраці для повного занурення у розваги: разом із всесвітньовідомим підприємцем та продюсером will.i.am Mercedes-Benz розробляє MBUX SOUND DRIVE; співпрацюючи з Audible та Amazon Music, компанія запроваджує новий рівень музичного звучання та аудіосупроводу в автомобілі. 
 
Штутгарт/Лас-Вегас. На виставці CES 2024 Mercedes-Benz робить крок вперед, пропонуючи вражаючий спектр цифрових досягнень, що покликані змінити досвід клієнтів – як в автомобілі, так і за його межами. Центральне місце в цьому займає новий віртуальний помічник MBUX, який використовує генеративний штучний інтелект та високоякісну 3D-графіку. Це робить взаємодію з автомобілем більш природною, інтуїтивною та персоналізованою. Віртуальний помічник MBUX, який працює на новій операційній системі Mercedes-Benz (MB.OS), розробленій з нуля, відкриває шлях до незвичайних цифрових можливостей. 
 
Цього року виставка CES стала місцем північноамериканської прем'єри концепт-кару Concept CLA Class, заснованого на абсолютно новій модульній архітектурі Mercedes-Benz (MMA). Серед інших ключових елементів виставки – нова система музичної підтримки в автомобілі під назвою MBUX SOUND DRIVE, розроблена Mercedes-AMG у співпраці з американським підприємцем will.i.am. Також Mercedes-Benz удосконалює мистецтво звучання музики в автомобілі у співпраці з Audible та Amazon Music. На стенді під номером 4941 у Північній Америці також дебютував прототип нового електричного G-Класу у камуфляжі.
 
"Завдяки нашій операційній системі MB.OS, співпраці світового рівня та новітнім розробкам у галузі генеративного штучного інтелекту ми змінюємо взаємодію наших клієнтів з їхнім Mercedes-Benz. Наші цифрові досягнення, представлені на виставці CES 2024, є доказом нашого шляху до гіперперсоналізованого досвіду користувача Mercedes-Benz".  
Маркус Шефер, член ради директорів Mercedes-Benz Group AG, головний технічний директор.
MBUX Virtual Assistant – надання гіперперсоналізованого досвіду користувача.
Віртуальний помічник MBUX Virtual Assistant, представлений на виставці CES 2024, є найбільш реалістичним інтерфейсом Mercedes-Benz на сьогоднішній день. Заснований на операційній системі MB.OS, він поєднує інтелектуальні системи MBUX шляхом природної та чуйної взаємодії. Завдяки чотирьом різним емоціям віртуальний помічник MBUX відповідає на потреби клієнтів та використовує генеративний ШІ та проактивний інтелект, щоб зробити життя простим, зручним та комфортним. Крім того, можливості MB.OS та передової 3D-графіки використовуються в системі MBUX Surround Navigation, яка органічно поєднує в собі ведення за маршрутом та роботу ассистент-систем допомоги водію. В той же час, Mercedes-Benz привносить в автомобіль ще більше продуктивності, зручності та персоналізації завдяки постійному розширенню свого портфоліо застосунків. Сюди входить MBUX Collectibles – перший автомобільний додаток Mercedes-Benz, що демонструє NFT. Наприклад, лімітовану колекцію Mercedes-Benz NXT Superdackel, яка віддає шану досягненням, що були представлені на минулорічній виставці CES.
Прем'єра в Північній Америці Concept CLA Class.
Concept CLA Class є першим Mercedes-Benz, в якому реалізована операційна система MB.OS. Розроблений на основі нової модульної архітектури Mercedes-Benz (MMA), цей концепт-кар перевизначає увесь модельний клас завдяки своєму інноваційному електроприводу та екологічності. Concept CLA Class – новий гіперміллер епохи електромобілів. Прогнозований запас ходу на одному заряді становить понад 466 миль (750 км) (WLTP), а споживання енергії становить близько 12 кВтг/100 км. Це досягається за рахунок нового електроприводу (MB.EDU), який має 800-вольтову архітектуру та акумулятор з ефективністю 93 відсотки, що дозволяє долати великі відстані. Він забезпечує заряджання постійним струмом потужністю понад 300 кВт, включаючи буст на 50 кВт, що дозволяє забезпечити запас ходу до 248 миль (400 км) за 15 хвилин. Усього буде чотири моделі на базі ММА – чотиридверне купе (four-door coupé), шутінг-брейк (shooting brake) та два позашляховики (SUVs). 
Зі студії на вулицю – музика в ритмі стилю водіння.
На виставці CES 2024 Mercedes-Benz представив низку новаторських розважальних функцій завдяки двом першим у галузі співробітництвам. По-перше, Mercedes-AMG об'єднався із американським підприємцем will.i.am для запуску MBUX SOUND DRIVE. Ця технологія змінить те, як ми слухаємо музику у машині. Використовуючи передове програмне забезпечення, вона дозволяє музиці реагувати на манеру водіння автомобіля, перетворюючи кожну поїздку на динамічну музичну подорож.
Новий розділ іммерсивного звуку – автомобіль як пересувний концертний зал.
Друга співпраця означає, що Mercedes-Benz об'єднав зусилля з Audible та Amazon Music, щоб розпочати нову захоплюючу главу прослуховування аудіо та музики в автомобілі. Основою співпраці є інтеграція захоплюючого звуку Dolby Atmos у систему об'ємного звучання Burmester 4D та 3D. Обидва варіанти доступні як опція для автомобілів Mercedes-Benz з новітньою інформаційно-розважальною системою MBUX. Включення програм Audible та Amazon Music у MBUX дає клієнтам, які мають підписку на цих провайдерів, миттєвий доступ до постійно зростаючого вибору аудіокниг, подкастів, аудіо та музики у форматі Dolby Atmos. Передплатники Audible та Amazon Music також мають доступ до усього каталогу обох потокових сервісів. Уявіть собі, що ви слухаєте свого улюбленого автора, ведучого подкасту або музиканта з таким повним зануренням, що створюється враження, ніби вони перебувають з вами в машині. Це аудіодосвід, якого ще ніколи не було в автомобілі.
Седан EQS та S-Клас тепер доступні з DRIVE PILOT та іншими новими функціями.
Mercedes-Benz досяг ще однієї важливої віхи, запровадивши DRIVE PILOT – першу та єдину сертифіковану систему умовно-автоматичного водіння (рівень SAE 3) у США, доступну у штатах Каліфорнія та Невада. Постачання клієнтам седана EQS 2024 модельного року і моделей S-Класу, оснащених DRIVE PILOT, розпочнуться на початку 2024 року через офіційних дилерів Mercedes-Benz у Каліфорнії та Неваді. DRIVE PILOT доступний на деяких моделях EQS та S-Класу та активується через онлайн-сервіс Mercedes me Connect у США. EQS також доступний з новим пакетом Premium Rear Plus, який значно підвищує комфорт у задній частині салону.
 
Додаткову інформацію про всі події CES 2024 можна отримати на сайті Mercedes-Benz Media у спеціальному розділі.