10.09

Maserati MC20: новий суперспортивний автомобіль бренду

Компанія АФ "Гранд-Автомотів" офіційний дистриб'ютор автомобілів Maserati в Україні, структурний підрозділ Корпорації УкрАВТО інформує про те, що Maserati відкриває нову еру з MC20, новим суперспортивним автомобілем, який поєднує високі показники, спортивність і розкіш в унікальному стилі Maserati. MC20 був представлений світу в Модені 9 вересня в рамках заходу "MMXX: Time to be audacious".

Новий MC20 (MC означає Maserati Corse та 20 позначає 2020 року, рік світової прем'єри та початок нової ери бренду) являє собою Maserati, який чекали всі. Це автомобіль з неймовірно ефективною аеродинамікою, яка приховує спортивну душу, оснащений новим двигуном Nettuno, 630-сильним V6 з обертовим моментом в 730 Нм, який дозволяє розганятися до 100 км / год менш, ніж за 2,9 секунди та розвивати максимальну швидкість в 325 км / год. Двигун знаменує повернення марки до виробництва власних силових установок після перерви довжиною більше ніж в 20 років.

MC20 неймовірно легкий автомобіль з масою менше 1500 кг (споряджена маса), і за рахунок високої потужності в 630 к.с. він має краще в класі співвідношення маси до потужності на рівні 2,33 кг / к.с. Цей рекордний показник досягнутий завдяки використанню високоякісних матеріалів, що використовують всі переваги карбону без зниження рівня комфорту. Nettuno є першим двигуном в нову епоху тризуба та являє собою V6 з подвійним турбонаддувом. Цей технологічний скарб, вже охороняється міжнародним патентом, дозволяє технології MTC (Maserati Twin Combustion) - передовій технології уприскування, повністю розробленої компанією, - зробити свій дебют на дорогах загального користування по всьому світу.

Цей революційний проект дозволив відбутися автомобілю, який втілює італійську досконалість. MC20 був спроектований в Модені та буде вироблятися на заводі, розташованому на проспекті Чіро Менотті, де моделі з тризубом створювалися протягом більш, ніж 80 років. Нова виробнича лінія, розташована на місці конвеєра, де до листопада 2019 року збиралися моделі GranTurismo та GranCabrio, вже готова почати свою роботу. Завод також має нову фарбувальну лінію, що використовує інноваційні та екологічно чисті технології. Nettuno також буде збиратися в Модені, в новій Лабораторії двигунів Maserati (Maserati Engine Lab).

Дизайн MC20 розроблявся протягом 24 місяців із застосуванням нового підходу, що включає залучення команди інженерів Лабораторії інновацій Maserati (Maserati Innovation Lab), технічних фахівців Лабораторії двигунів Maserati (Maserati Engine Lab) та дизайнерів Центру стилю Maserati (Maserati Style Centre). На основі комплексної математичної моделі під назвою Віртуальний автомобіль (Virtual car) фахівцями Лабораторії інновацій Maserati була створена Система Віртуальної розробки динаміки автомобіля (Virtual Vehicle Dynamics Development system), яка включає один з найбільш просунутих симуляторів в світі. Завдяки їй 97% динамічних тестів були проведені віртуально, що істотно скоротило час розробки. Потім автомобіль в кращих традиціях Maserati був доведений до досконалості в ході виснажливих тестів на гоночних трасах і дорогах загального користування в різних умовах експлуатації.

Ключовою темою дизайну MC20 стала історична ідентичність бренду, з усією елегантністю, потужністю та комфортом, закладеними в генетичний код. Акцент на високих показниках дозволив створити концепт автомобіля з яскравою особистістю та безпомилково впізнаваними формами, які роблять його унікальним. Двері «крила метелика» не тільки приголомшливо красиві, але і функціональні, так як покращують ергономіку автомобіля та забезпечують зручність посадки і висадки.

Аеродинаміка автомобіля розроблялася в ході тестів в аеродинамічному тунелі Dallara протягом 2000 людино-годин і за допомогою більш тисячі комп'ютерних CFD-симуляцій (Computational Fluid Dynamics), які дозволили створити справжній витвір мистецтва. Завдяки цьому автомобіль придбав обтічні лінії кузова без зайвих елементів з одним стриманим спойлером, який генерує притискну силу і не відволікає увагу від краси MC20. Коефіцієнт лобового опору автомобіля становить менше 0,38.

MC20 розроблений з урахуванням версії купе, кабріолета і спорткара з повністю електричним приводом.

У салоні вся увага звернена на водія, якого ніщо не повинно відволікати від спортивного водіння. Кожен компонент має своє призначення і все повністю орієнтоване на того, хто знаходиться за кермом. Прості форми, мінімум гострих кутів та нічого, відволікаючого увагу. Два 10-дюймових екрана: один для кокпіта, а другий для мультимедійної системи Maserati (MIA).

Простота також є ключовою рисою оформленої карбоном передньої панелі, що має кілька особливостей: бездротову зарядку для смартфона, селектор вибору режимів руху (GT, Wet, Sport, Corsa і п'ятий, ESC Off, який деактивує всі електронні контролюючі функції), дві кнопки вибору швидкісних режимів , управління склопідйомниками та мультимедійною системою, а також зручний відсік для зберігання речей під підлокітником. Всі інші кнопки управління розташовані на рульовому колесі, з кнопкою включення запалення зліва і лонч-контролем справа.

Новий MC20 буде завжди на зв'язку завдяки програмі Maserati Connect. Широкий перелік сервісів включає навігацію з постійним оновленням, голосове управління Alexa та можливість створювати точку підключення Wifi. Всі ці опції доступні через додаток Maserati Connect для смартфона або розумного годинника.

Для запуску моделі компанія розробила шість нових кольорів, які відмінно характеризують MC20: Bianco Audace, Giallo Genio, Rosso Vincente, Blu Infinito, Nero Enigma і Grigio Mistero. Кожен з них був задуманий, розроблений та створений ексклюзивно для нового автомобіля, всі вони підтримують важливі теми, створюючи зв'язок з образом «Зроблено в Італії», місцевою ідентичністю та традицією Maserati. І візуально, і концептуально новий автомобіль містить безліч відсилань до MC12, автомобіля, який дозволив марці повернутися в автоспорт в 2004 році. Як і попередник, MC20 має яскраво виражену спортивну душу та вірний прагненню повернутися в світ гоночних змагань.

Запуск виробництва запланований на кінець року, а замовлення на автомобіль будуть прийматися з 9 вересня, відразу після світової прем'єри.

Для тих, хто хоче дізнатися докладніше про автомобілі Maserati, звертайтеся в автосалони Maserati в Києві та Одесі. Контактна інформація доступна на сайті www.maserati.ua